LRF misstänker fult spel bakom Axfoods salmonellalarm

31 juli, 2012 i Hälsa, Livsmedel

Denna månad har Axfood larmat två gånger om salmonella i sina köttprodukter, första gången med svensk köttråvara. LRF misstänker nu att bolaget har en dold agenda och sammarbetar med danska lobbyister, skriver Foodmonitor.se. ”Många medier hakade på och skrev att nu kan vi inte lita på svenskt kött heller längre. Det är det danska köttföretaget Danish Crown som äger den konsumentpackanläggning i Jönköping där allt Axfoods kött paketeras och där nu även denna nya salmonellasmitta med konstaterat danskt och irländskt kött kommer ifrån. Vi har de senaste veckorna ställt frågan till Livsmedelsverket om det första salmonellautbrottet på hamburgare verkligen berodde på den svenska köttråvaran”, skriver LRF Västra Götaland i en kommentar. Monica Didriksson, vice ordförande, tror att Axfoods syfte är att underminera Sveriges köttproduktion som idag är i det närmaste salmonellafri. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.