Bedragare lurar SJ på miljoner

24 augusti, 2012 i Bedrägeri

En annons på Blocket utlovar tågresor till 40 procents rabatt. Den som vill handla tittar på SJ:s sajt och bestämmer sig för en avgång och mejlar säljaren uppgifter om sträcka, avgång, namn på resenär, skriver SvD. Biljetten hämtas i en automat, och säljaren uppger ett kontonummer att betala 60% av priset till. Tidigare införde SJ personliga biljetter för att sätta stopp för de som köpte biljetter tre månader innan resan då priset är lägst, för att sedan sälja dem vidare. I de nya fallen ligger kontokortsbedrägerier bakom. Säkerhetsbrister i SJ:s system som gör det möjligt att köpa ombokningsbara resor via telefon med hjälp av stulna kontokortsuppgifter, säger Karin Ljungberg, gruppchef på bedrägeriroteln city vid Stockholmspolisen. Biljetten bokas sedan om när det finns en köpare. – Det stämmer att det finns fler säkerhetssteg när köpen sker via internet än via telefon, men det är för att vi inte får fråga efter pin-kod via telefon, säger Maricka Berggren på SJ:s presstjänst. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.