Giftigt handtag kvar på Samsonite-väska

27 augusti, 2012 i Hälsa, Tester

Handtaget på Samsonites väska Cubelite visade sig vid Råd&Röns test tidigare i år innehålla stora mängder cancerframkallande PAH. Testet gjordes om, med samma resultat. Då lovade Joakim Palmgren, chef för Samsonite Scandinavia, att den som redan köpt en Cubelite och var orolig kunde kontakta Samsonite ”så får vi ordna det”. Sven Östlinger och två andra kunder nekades dock, och Samsonite har gjort egna tester som visar att väskan inte innehåller varken ftalater eller PAH. – Vi förnekar inte Råd & Röns testresultat, men vi är förvånade, säger Joakim Palmgren nu. – Det stämmer inte att vi vägrat ta emot reklamationer efter testet. Några konsumenter har hört av sig till oss, och för dem som varit oroliga har vi bytt ut handtagen, säger han. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.