Starkt nätstöd för höjt mjölkpris

28 augusti, 2012 i Handel, Livsmedel

I inlägg efter inlägg uppmanar konsumenter och bönder Arla på företagets Facebooksida att höja sitt mjölkpris gentemot butik, skriver Land Lantbruk. Många säger sig vara beredda att betala flera kronor mer, bara de går oavkortat till bönderna. Men det är svårt för Arla att gå önskemålen till mötes. – De fakta vi måste basera oss på är hur det går i butik och hur liknande initiativ har gått tidigare, säger Elin Amberg, ansvarig för sociala medier på Arla. – Sen är det inte så dålig intjäning på just dryckesmjölk. Men vi kan inte bara leverera det i och med att det finns ett överskott på marknaden. Enligt Elin Amberg finns det en viss okunskap hos konsumenterna. Det handlar om vem som äger Arla, vem som styr butikspriset och vad det är som gör att mjölkpriset är så lågt just nu. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.