Äldre luras av teleoperatörer

30 augusti, 2012 i Bedrägeri, Konsumenträtt

Nu strömmar det in anmälningar om att teleoperatörer gör om äldres privata telefon-abonnemang till företagsabonnemang, skriver SR Gävleborg. Därmed försvinner ångerrätten, påstår operatörerna, och pensionärerna har bundits upp i tre år. Telephon Sverige har anmälts 17 gånger till Konsumentverket de senaste två veckorna. Christers 82-åriga mamma är delägare i en fastighet och är därför momsregistrerad men hon driver inget företag. Hon bytte operatör efter ett samtal, nekades ångerrätt, och när sonen hörde av sig erbjöd Telephon Sverige en förlikning på 8000 kronor. – De hotar med tingsrätten i Hudiksvall och har man aldrig varit i tingsrätten och är över 80 år så är det inget roligt, berättar Christer. Telekområdgivarna har fått in flera ärenden om fyra operatörer: Telephon Sverige, Telerix, Devicom och Qall Telecom. Enligt Mattias Grafström ljuger operatörerna om de säger att ångerrätten inte gäller. Har de inte upplyst om ångerrätt så förlängs den till och med att gälla ett år. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.