Krönika: Sms-lån – vissa får skylla sig själv

10 september, 2012 i Ekonomi

Att ta sms-lån är som att kissa på sig. Först blir det varmt. Sen blir det kallt. Särskilt kallt blir det när kronofogden kommer, skriver Elisabet Höglund i Aftonbladet. I åratal har det varnats för dessa lån. Ändå sms-lånar alltfler svenskar pengar av hänsynslösa ockrare till skyhöga räntor. En del anser att allt ansvar vilar på lånehajarna. Så enkelt är det inte. Varje människa har ett eget val och ett eget ansvar för sitt liv och sina handlingar, skriver hon. Nu vill somliga förbjuda sms- lånen. Bättre vore om marknaden för sms-lånen försvann av sig själv, genom att folk börjar inse att ingen kan leva över sina tillgångar och sen springa till staten och be om hjälp när ekonomin går åt helvete. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.