Allt fler fakturabluffar

12 september, 2012 i Bedrägeri

Bluffakturorna i Västra Götaland har ökat med 69 procent i augusti. Många av bedragare kommer från Göteborgstrakten, skriver GP. På senare tid har bluffbolaget inriktat sig på skogsägare och lantbrukare, enligt Dick Malmlund på säkerhetsföretaget Varningsinfo. Ofta handlar det om gratisannonser som bedragarna påstår har gått över i en betaltjänst. – Många som utsätt för den här typen av bedrägerier är äldre som inte vågar låta bli att betala, säger han. Till artikeln >>
Bluffexperten Peter Forsman på Internetsweden kallar på Twitter Dick Malmlunds påstående i artikeln – att en tredjedel av företagen kommer från västverige – för desinformation. ”Djupt beklagligt… [] Påstådd tredjedel finns ENDAST i Dicks fantasi!”, skriver Forsman.

Kommentarsfunktionen är avstängd.