Han lyckades stoppa brevlådebluffen

26 september, 2012 i Bedrägeri

Skosäljaren Jimmy Ahrnéll utanför Södertälje fick en faktura från en av sina leverantörer i slutet av augusti och tyckte vid första anblick att den såg ut precis som vanligt, skriver Aftonbladet. När han fick ytterligare en faktura från företaget upptäckte han felet. På augustifakturan hade en detalj lagts till längst ner: ett nytt plusgirokonto som gick till en privatperson i Växjö. Jimmy lyckades stoppa betalningen. Enligt polisen har runt 25 företag drabbats i södra Stockholm. Polisen varnar för olåsta brevlådor, men kan inte utesluta att bedrägeriet redan skett hos Posten. Postens presschef Per Ljungberg säger dock att företaget inte har några tecken på bedrägerier vid posthanteringen. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.