Svårt ta reda på köttbullens ursprung

27 september, 2012 i Livsmedel, Miljö

Importen av utländskt kött har fördubblats till Sverige sedan 2002. Men märkningen av kött kan vara otydlig, skriver SVT Nyheter. På portionsförpackningar och färdigmat saknas oftast information om var köttet kommer ifrån. När SVT frågar Dafgårds konsumentkontakt blir svaret: ”Tyskland, Danmark, Sverige och Irland köper vi kött ifrån. Det kan vara Ungern också. Det är lite olika, man gör ju upphandlingar hela tiden”. Felix, Findus och andra matproducenter köper också kött från många olika länder. Enligt direktiv från EU är det bara obehandlat nötkött och köttfärs som måste ursprungsmärkas. Enligt branschen själv skulle det bli för dyrt och krångligt om de skulle ursprungsmärka allt kött. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.