På måndag införs timmätning av elen

28 september, 2012 i Ekonomi, Handel, Miljö

Om grannen börjar tvätta om nätterna så kan det bero på att det kommer en ny lag om hur elen ska prissättas. Från och med måndag så kan du välja att få elen prissatt varje timme, skriver SR Jönköoung. – Elen är ju dyrare på morgonen än på kvällen, eftersom fler använder el då. Så där finns pengar att spara om man kan ändra sin användning, säger Fredrik Landahl, chef för elhandel på energibolaget Fortum. Tanken med de nya timavtalen är också att det ska uppmuntra elkonsumenter att inte slösa energi när elförbrukningen är som störst. Men för den som vill ge sig på det nya rörligare alternativet krävs det att man är vaksam, för om man fortsätter som vanligt kan det bli dyrare. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.