ARN:s beslut kan bli juridiskt bindande

1 oktober, 2012 i Konsumenträtt

Hälften av riksdagspartierna vill att Sverige ska se över om Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer ska bli juridiskt bindande. Detta visar en enkät som SVT gjort, skriver SVT Nyheter. Britta Ahnme Kågerman, generaldirektör och ordförande, är nöjd med de 71 procent som förra året följde nämnens rekommendationer. – I efterhand tillkommer även ungefär fem procent till när Råd och Rön flaggar för att konsumenttidningen ska publicera sin så kallade ”svarta lista”, och jag tycker det är bra, säger hon. Men, samtliga partier i riksdagens civilutskott, som har hand om konsumentfrågor, tycker att det är ”oacceptabelt” att så många struntar i ARN. S, C, V och SD vill även se över om ARN:s rekommendationer ska bli juridiskt bindande så att företagen måste följa myndighetens beslut. Till artikeln >>

1 svar på ARN:s beslut kan bli juridiskt bindande

  1. Det är ju ett jättebra förslag! Det har jag väntat på. Då kanske ännu fler företag följer ARN:s beslut. Och flera oseriösa företag blir uppmärksammade. Hoppas att företagen får kännbara böter om de inte följer ARN:s beslut.