”Rådgivare” kan bli ”säljare” i hela EU

2 oktober, 2012 i Ekonomi, Handel

Det som kallas för rådgivning inom finanssektorn är oftast aggressiv marknadsföring, med konsumenter som luras på ofördelaktiga finansiella produkter. Konsumentminister Birgitta Ohlsson gick hårt åt finanssektorn på Brännpunkt i gårdagens SvD, skriver SvD Näringsliv. Men problemet finns inte bara i Sverige – och om ministern får som hon vill kan användandet av titeln ”rådgivare” begränsas inom hela EU. – Jag vill inte föregripa utredningen, men de här problemen återfinns i hela Europa och på EU-nivå driver vi just frågan om att det krävs en större tydlighet med skillnaden mellan rådgivare och säljare. Sedan får vi se vad den här utredningen landar i för förslag, säger Birgitta Ohlsson. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.