Krönika: Vi måste ta krafttag mot bankbedragarna

3 oktober, 2012 i Bedrägeri

Lämna aldrig ifrån dig din bankkod på nätet. Blir du bestulen så får du skylla dig själv. Det är budskapet från ett antal fall i ARN, skriver Annika Creutzer i Aftonbladet. Risken är stor att bedrägerierna kommer att öka. – Banken har informerat om hur viktigt det är med säkerhet och har olika typer av säkerhetssystem, menar ARN och skriver i beslut ”…Att under dessa premisser – och initierat av ett oväntat e-postmeddelande – lämna ut den personliga inloggningskoden, som enligt lag och kontovillkor ska hållas skyddad, är enligt nämnden så obetänksamt, att det inte kan ursäktas.”, skriver Creutzer. Det innebär att vi alla måste ta mer ansvar, inte bara för oss själva, utan för alla andra i vår omgivning som riskerar att bli lurade. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.