Du tävlar om en Ipad – de säljer ditt nummer

5 oktober, 2012 i Handel, Varningar

Vinn en Ipad! Utlottningarna haglar runt oss på nätet. Men vad du inte vet är att tävlingen inte alls bara är en tävling. Du lämnar dina uppgifter – och telesäljarna börjar ringa, skriver Metro. – Du betalar genom att lämna ditt telefonnummer så att folk kan ringa upp dig i marknadsföringssyfte, säger Axel Tandberg, chefsjurist på branschorganisationen Swedma. Marknaden växer för företag som erbjuder så kallade leads, speciellt eftersom det inte är tillåtet att ringa upp en privatpersons mobiltelefon för att göra reklam utan godkännande. Enligt företaget Egentic ommer 10 procent av svenska internetanvändare att ha deltagit i deras onlinetävlingar innan året är slut. Förra året ordnade de uppgifter till hela 2,5 miljoner presumtiva kunder åt sina uppdragsgivare. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.