Maxbudet blev en nolla för mycket

8 oktober, 2012 i Handel, Konsumenträtt

En Malmöbo lade ett bud på en tavla som såldes på Bukowskis Market via nätet. Tavlan var värderad till 4000 kronor och mannen lade då in ett maxbud på 6000 kronor, skriver Sydsvenskan. Strax innan budtiden gick ut upptäckte han att han skrivit en nolla för mycket, men budet gick inte att ändra och priset för tavlan blev 28.225 kronor. Bukowskis gick med på att sänka priset med 5000 kronor. Mannen har anmält fallet till ARN och menar bland annat att Bukowskis borde ha förstått att ingen betalar 60.000 kronor för något som är värderat till 4000 kronor. I ett liknande fall förra året avslog ARN kravet från kunden och gav firman rätt. Bukowskis menade då att det är upp till den enskilde att se till vilket bud man lägger. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.