Pengar, bakterier och bluffprodukter

8 oktober, 2012 i Hälsa, Handel

Antiseptisk tvål, bakteriedödande tvättmedel, och anti-bakteriella kläder. Forskare varnar nu för att de ökande anti-bakteriella produkterna inte bara är verkningslösa, utan också kan skapa resistenta bakterier, skriver SR Kristianstad. Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar på Uppsala universitet, är extremt kritisk till de nya, bakteriedödande produkterna. De är inte bara verkningslösa, menar han, utan direkt skadliga. I Kristiandstads fyra stora livsmedelsbutiker säljer tre av dem – Ica Maxi, Willys och Ica Kvantum, någon eller flera av de kritiserade produkterna. Smittskyddsinstitutet håller med Björn Olsen om att de nya produkterna är nonsens, och säger att en privatperson inte behöver använda sig av anti-bakteriella produkter i vardagen. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.