ARN gav dem rätt om teleavtal

9 oktober, 2012 i Bedrägeri, Handel, Konsumenträtt, Tele- och internet

Den som ingår ett muntligt avtal via sin privattelefon är att betrakta som konsument och har därmed ångerrätt. Det slår ARN fast i ett färskt utslag, skriver Land Lantbruk. Ärendet gäller det pensionerade lantbrukarparet Bengt och Britta Björkegren som uppringda av telefonoperatören Devicom. Bengt trodde att operatören samarbetade med Telia, och nekades ångerrätt när han upptäckte att så inte var fallet. ARN:s beslut grundades på att Bengt kontaktades i egenskap av en fysisk person på sin privata telefon. Abonnemanget användes enligt ARN ”huvudsakligen för ändamål som faller utanför näringsverksamhet”, en bedömning grundad på Bengts ålder, att abonnemanget alltid varit privat och att telefonen fanns i bostaden. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.