Dom i hovrätten: Fel att sätta barn i skuld

9 oktober, 2012 i Konsumenträtt

2009 ändrades lagen så att det blev förbjudet för företag att sätta barn i skuld. Men enligt en dom från Svea hovrätt var detta otillåtet även under den gamla lagstiftningen från 1995. Domen blir vägledande för alla barn som skuldsatts från 1995 och framåt och riskerat ett inkassokrav som 18-årspresent. Det skriver Konsumentverket i ett pressmeddelande. – Domen är principiellt mycket viktig. Det är inte rätt att ungdomar på sin 18-årsdag får krav från inkassobolag för gamla skulder som deras föräldrar inte har betalat. Jag förutsätter nu att Alektum och andra borgenärer omedelbart upphör med att driva in dessa ogiltiga fordringar eftersom det borde strida mot god inkassosed, säger KO Gunnar Larsson. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.