Krångligare för alla när direkta sms-köp stoppas

10 oktober, 2012 i Handel, Tele- och internet

Från och med den första februari krävs att den som vill resa med sms-biljett först registrerar sig på SL:s hemsida. SL:s kostnader sänks – men för kunden blir det krångligare och lika dyrt som idag, skriver SvD. – Det är inte SL som önskat detta, men vi blir tvungna att göra en ny upphandling, och då kräver lagen detta, säger Bengt Stenberg, biträdande sektionschef på SL. Hur turister och tillfälliga besökare ska kunna köpa sms-biljetter är inte löst. Nästa år försvinner även pappersremsorna. – I stället för remsorna kan man använda reskassan, där man laddar pengar på ett kort, säger Bengt Stenberg. I Göteborg ska Västtrafik erbjudas en enklare registrering via sms om man står ute på en hållplats. Upphandlingen är dock överklagad. Ett helt annat område som kan påverkas av nya betalsätt via mobil är insamlingar. Håkan Sandberg är projektledare för betalteletjänster och interaktiv telefoni på SVT. –Vi är mest oroliga för att det ska påverka tv-insamlingar negativt. Många av dem som ringer in är äldre och kanske mer okunniga om teknik. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.