Massutskick av bluffakturor

16 oktober, 2012 i Bedrägeri

Ett gigantiskt utskick av blufffakturor har drabbat tusentals småföretagare runt om i landet. Tandläkaren Mohammad Yazdani i Gävle upptäckte bluffen och gjorde en polisanmälan i går, skriver GD. Fakturan kommer från ett företag som kallar sig EBS media, med adress i Stockholm. Men företaget heter egentligen Gabriel Friman Enterprise AB, och är registrerat som inaktivt. Fakturan gäller annonser som ska införas i Svenska Företagsregistret och är på 8738 kronor. – Det är tydligt att det är ett omfattande utskick, kanske 10.000-tals fakturor, säger Ludvig Isacsson på Förenade Bolag, som hjälper företagare i kampen mot bluffmakarna. Han har inte sett något enskilt utskick av den omfattningen tidigare. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.