Motigt för mobila plånboken WyWallet

18 oktober, 2012 i Handel, Tele- och internet

De stora mobiloperatörerna har gått samman om en ny betaltjänst för mobiler, Wywallet. Men början har varit tung, skriver UNT. Västtrafik i Västra Götaland och SL i Stockholm har båda valt andra system, samtidigt som Konkurrensverket granskar verksamheten. Wywallets marknadschef Adam Hasslert förklarar att företaget inte deltog i upphandlingarna eftersom Västtrafik och SL ville ha egna betalningslösningar som kräver registreringar hos dem men som inte fungerar hos andra. Wywallet har i stället ett generellt system som man menar passar alla användare och alla som vill kunna ta betalt via sms, säger han. Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB, Länsförsäkringar bank och Danske bank kommer i slutet av året med ett eget system, kallat Swish. Enligt Computer Sweden funderar även Mastercard och Visa på att skapa ett system. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.