Helsingörspiller stoppas av Göteborgs stad

24 oktober, 2012 i Hälsa, Handel

Bantningspillet ”Helsingörspiller” säljs på internet av Helsingörspiller AB och innehåller bland annat substanserna synefrin och koffein. Nu stoppas försäljningen av miljöförvaltningen i Göteborgs Stad, skriver Foodmonitor.se. ”Produkten innehåller synefrin och koffein som verksamma substanser och i en utvärdering som risk och nyttoavdelningen på Livsmedelsverket har gjort så anses dessa ämnen i kombination vara hälsofarliga”, skriver miljöförvaltningen som nu anmält den fortsatta försäljningen till Konsumentverket. Helsingörspiller har tidigare sålts även i Danmark. År 2010 gick Danska Födevarestyrelsen ut med en varning mot pillret. Till artikeln >>

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>