Falskt nödbrev spreds till vänner

25 oktober, 2012 i Bedrägeri

När Anders i Söråker skulle kolla sin mejl härom dagen kom han inte åt den. Någon hade bytt ut hans lösenord och allt stod på arabiska, skriver Dagbladet. När han lyckades logga in såg han att något skickat mejl i hans namn och bett om pengar. – Några av mina närmaste bekanta började ringa mig och var oroliga, ”Men Anders, är det verkligen så här illa?”, berättar han. – Ofta sitter bedragaren utomlands, det kanske är en välorganiserad liga. Då blir chanserna mycket små att de åker fast, våra resurser räcker inte till, säger polisens it-expert Robert Westling. – Just därför är anmälningar viktiga, de sprider ljus över problemet och kanske kan bidra till att mer resurser sätts in. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.