EBS Media AB – företaget med flest bluffakturor

29 oktober, 2012 i Bedrägeri

Tusentals småföretagare runt om i landet har fått fakturor från Svenska företagsregistret med avsändare EBS Media AB. Det kan vara det största bedrägeriförsöket med bluffakturor i Sverige hittills. Aldrig tidigare har polisen fått så många anmälningar mot ett och samma företag, skriver Sydsvenskan. – Sedan förra fredagen har vi lågt räknat fått 1500 anmälningar, säger Jan Olsson på Citypolisen i Stockholm. På fakturorna hänvisas till ett inspelat muntligt annonseringsavtal via telefon. Men registret existerar inte. Samtidigt är mörkertalet väldigt stort. Per Geijer, säkerhetschef på branschorganisationen Svensk Handel, menar att det efter förra årets politiska debatt om bedrägerierna hänt alldeles för lite. – Det blev som vi befarade, att det poppar upp igen efter ett tag. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.