Företag skrev på nätet – i Matildas namn

31 oktober, 2012 i Allmänt

Journalisten Matilda Niang upptäckte att ett företag registrerat hennes tidigare domännamn, som bestod av hennes namn, och skrev inlägg på sidan som såg ut att komma från henne själv. Företaget som köpte sidan heter Clear Sense och arbetar med sökmotoroptimering, skriver SVT Nyheter. De har nu tagit bort hennes och två andra domäner som innehöll personnamn. Till artikeln >>
Internetexperten Peter Forsman är kritisk till de metoder Clear Sense använder, så kallad Black Hat SEO. Idén är att ha så många sidor som möjligt som alla länkar till samma kund, för att de ska komma högre upp i Googles träflista. – Det är lite som att köpa likes på Facebook. Man hausar upp nåt som inte finns, man lurar sökmotorerna, säger Peter Forsman. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.