Biljettköp på tåg till årsskiftet

16 november, 2012 i Handel

Tiden för biljettköp med kort och kontanter ombord på SJ:s tåg förlängs till den 1 januari 2013. Dessutom inför SJ vid årsskiftet möjligheten till ombordköp via mobilsajten, skriver SR Blekinge. – Det har varit en väldig diskussion och vi har verkligen lyssnat på resenärerna. De kunder som inte hunnit köpa biljett innan de kliver ombord har nu möjlighet att göra det genom sin mobiltelefon, säger SJ:s vd Crister Fritzson till TT. Tidigare har även KO reagerat och sagt att det bryter mot EG-förordningen att inte ge personer med funktionshinder eller nedsatt rörlighet möjlighet att köpa biljett ombord. Enligt SJ:s beräkningar förlorar företaget cirka 60 miljoner per år på resenärer som inte köpt biljett, som SJ:s personal inte hunnit visera eller resenärer som chansar på slippa betala. Till artikeln >>

1 svar på Biljettköp på tåg till årsskiftet

  1. Man måste också införskaffa en s.k. ”smarttelefon” för att kunna koppla upp sig till webplatsen och köpa biljett!
    Det blir en ganska häftig extrakostnad!!