Skånskt företag kräver barn på skadestånd för nedladdad porr

16 november, 2012 i Bedrägeri

Polisen varnar för ett skånskt företag som kräver barn på skadestånd för att olagligt laddat ned porrfilmer på sina mobiltelefoner, skriver Expressen. Bland de som gjort anmälningar till polisen finns föräldrar som gett sina barn mobiltelefoner. – Vi har 400-500 anmälningar från hela landet. Vi uppmanar alla att bestrida kraven, säger kommissarie Magnus Nilsson vid Malmöpolisen. Han bedömer kraven som grundlösa och ser det som mycket tveksamt om de kan hålla i en domstol. – Barnen har bevisligen varit i skolan och kan inte ha gjort någon sådan nedladdning. Ett flertal som fått krav har antingen inte använt sin mobil på flera månader eller så har de en mobil som är så gammal att man inte kan surfa med den, säger han. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.