Elvaåriga Selin fick inkassokrav

22 november, 2012 i Handel, Konsumenträtt

”Reklam”, tänkte mamma Yildiz från Karlstad när Kombilotteriet i somras började skicka brev adresserade till hennes dotter Selin, som då var tio år. I fredags kom ett inkassokrav för en obetald lott, skriver NWT. – Först förstod jag ingenting. Sedan blev jag bara förbannad, hur kan man göra ett avtal med en tioåring? säger Yildiz. Enligt kravet hade ett avtal slutits på telefon i juli med tioåringen. – Det har skett en miss hos ett telemarketingföretag som vi jobbar med. Vi ringer inte till barn, säger Anders Jansson, vd på Kombispel, som äger Kombilotteriet. Kravet ska nu tas bort. – Det är förbjudet att skicka direktadresserad reklam till personer under 16 år. Och att ringa till en tioåring och ingå ett avtal utan förälders samtycke är inte okej över huvud taget, säger Marek Andersson på Konsumentverket. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.