Proffsen usla på att spara

28 november, 2012 i Ekonomi

Svenska folket lyckas ­bättre med sitt pensionssparande än proffsen. Aftonbladets unika ­undersökning visar att den genomsnittlige spararen under tre av fyra år hade bättre värdeutveckling än pensionsrådgivarna på ­bolagen Max Matthiessen och Säkra, skriver tidningen. Förra året blev det i genomsnitt ett minus på 9,7 procent för alla premie­pensionssparare i Sverige. För pensionsrådgivarna på de två bolagen slutade året ännu sämre – minus 16,2 respektive 14,8. De senaste fyra åren har pensionsrådgivarna bara lyckats bättre under ett år – 2009, då börsen hade en ­rekorduppgång. – Det är konstigt att de som säljer rådgivning lyckas sämre, säger Pensionsmyndighetens fondchef Mats Öberg. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.