EU-kommissionen agerar för att skydda företag

5 december, 2012 i Bedrägeri

Europeiska kommissionen har lagt fram en rad förslag på åtgärder för att få slut på vilseledande marknadsföringsmetoder, t.ex. sådana metoder som oseriösa katalogföretag ägnar sig åt. Syftet är att förbättra skyddet för företag, yrkesverksamma och icke-statliga organisationer i hela Europa mot oseriösa företag som inte följer reglerna utan använder vilseledande marknadsföringsmetoder. Det skriver kommissionen i ett pressmeddelande. De oseriösa katalogföretagen skickar exempelvis blanketter till företag och uppmanar dem att uppdatera sina uppgifter i deras kataloger, till synes utan kostnad, men tar sedan ut årliga avgifter. Kommissionen har därför aviserat en skärpning av gällande lagstiftning (direktiv 2006/114/EG om vilseledande och jämförande reklam) för att uttryckligen förbjuda metoder som t.ex. dolda kommersiella syften, och öka kontrollen av att lagstiftningen följs i fall som omfattar flera länder. Kommissionen planerar att lägga fram ett förslag under 2013. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.