Kia får inte tvinga bilägare till märkesverkstad

5 december, 2012 i Konsumenträtt, Motor

Kia kräver service på märkesverkstad om kunderna ska få sju års garanti på sin bilar, annars blir det tre år. Marknadsdomstolen menar att kravet är orimligt och kräver fem miljoner kronor i böter om Kia fortsätter, rapporterar TT. Christer Liljenberg är ordförande i Svenska Bildelsgrossisters förening, SBF, branschorganisationen som drivit tvisten till Marknadsdomstolen, sedan Konkurrensverket valt att inte utreda frågan. – Domstolen har tiodubblat beloppet och det visar hur allvarligt de ser på den här frågan. Det är ett brott mot konkurrenslagstiftningen, både den svenska och EU:s regelverk, säger han nöjt. Till artikeln >>
Kia skriver i ett pressmeddelande att de finner sig i domstolens beslut och att den sjuåriga garantin kommer att finnas kvar oavsett var man servar sin bil, skriver Aftonbladet. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.