Blev av med lönen – får inte hjälp av banken

10 december, 2012 i Bedrägeri

Många konsumenter får ta smällen när bedragarna blir smartare. Martin Hallstavik har blivit av med en månadslön efter att en märklig överföring gjorts från hans konto, skriver SVT ABC. När han vände sig till sin bank för att få ersättning fick han kalla handen. Det var en helt vanlig överföring, sa banken, trots att den skett från en spansk ip-adress. – Ser det ut som betalningen är gjord som vilken annan som helst i systemet så kan det bli svårt att få ersättning. Men vi tittar på varje enskilt ärende, säger Swedbanks presschef Anna Sundblad. – Man lägger större ansvar på kunden. Det är bekymmersamt eftersom det ställer till problem för Polisen och kan skada bankernas trovärdighet, säger polisen Anders Olofsson på bedrägerisamordningen i Stockholm till ABC. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.