Förmögna fick sina bankkonton tömda

10 december, 2012 i Bedrägeri

Polisen vet inte hur bedragarna gjorde, men att de hittade ett hål i bankens säkerhetssystem står klart för alla. På ett dygn lyckades bedragarna plundra bankens kunder på över två miljoner kronor med hjälp av telefonbanken, skriver Expressen. Bedrägerierna skedde 2009 mot Sparbanken Finn, numera Sparbanken Öresund. Fyra personer åtalas nu för att ha tagit ut pengarna på olika växlingskontor. – På något sätt har de kommit över kunders koder och sedan fört över pengarna till de åtalades konton, säger åklagaren Bo Birgerson. Enda spåren efter två mäns om tros ligga bakom är bland annat inspelningar av deras röster hos telefonbanken. Till artikeln >>
Polisen förstår inte efter 3½ år, kommenterar Peter Forsman på Internetsweden. Han pekar på att nya bedrägerier skedde 2010 mot samma bank – och där visste polis och åklagare hur bedrägeriet gick till, nämligen spridning av trojaner via Facebook. Men efter att utredningen skickats runt där ingen hade kompetens att utreda trojanattackerna lades den ner. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.