Inför julen: ”Ta absolut inte SMS-lån”

10 december, 2012 i Ekonomi, Handel

Handeln är rustad för julklappshetsen. Men är du, undrar DD. – Helt klart överkonsumeras det en del i samband med julhelgen. Man ska aldrig handla för pengar man inte ar, säger Christina Bröms, konsumentvägledare i Mora, Orsa och Rättvik. SMS-lånen ökar i hela landet, konstaterar hon. Christina Bröms har ett ständigt tryck av folk som söker hennes hjälp i olika konsumentfrågor. Men efter julhelgen brukar det bli en särskild stor anstormning. – Man ska ta sig tid att läsa, även om man har en lång kö bakom sig. Man ska vara observant på vad som gäller för reklamationer och garanti – läsa det finstilta. Hon påminner också om att det ofta lönar sig att jämföra erbjudanden och avtal – före köp. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.