Matbutiker fuskar i jakten på billigast matkasse

12 december, 2012 i Handel, Livsmedel, Tester

Pensionärernas riksorganisation, PRO, presenterar i dag sin årliga matkorgsundersökning. Men priset på många matvaror sänks när det är dags för den årliga undersökningen, skriver SR Ekot. – Alla ostar runt omkring var 79.90 kronor kilot, men just Herrgårdsosten som var med i undersökningen kostade 29.90 kronor kilot, säger Marianne Ranweg på PRO i Borås. Senare kostade osten 79.90 igen. Redan förra året var det prat om att handlarna fuskade med priserna. Därför gjorde man i år efterkontroller i åtta butiker. I två av butikerna hade man sänkt priserna när PRO skulle komma. På till exempel tvättmedel, diskmedel och köttfärs hade priserna halverats. Anledningen är just den mediala uppmärksamheten och att handlarna vill hamna bra till i jämförelsen, säger Thomas Svaton, vd på branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.