Misstänkt skojare skrev sig på Boråsfamiljs adress

13 december, 2012 i Bedrägeri

Carina och Claes i Borås upptäckte att en man som utpekats som ökänd fakturaskojare stod skriven i deras lägenhet, vilket ledde till en massa obehag. På en sajt hängs deras familj ut som nära anhöriga till mannen, skriver BT. Syftet verkar inte ha varit att begå någon form av bedrägeri mot familjen utan snarare att lägga ut en dimridå, att ge sken av att bo på en viss adress. Den unge boråsaren är ökänd bland småföretagare och figurerar ständigt på branschorganisationens Svensk Handels varningslista. Till artikeln >>
Det är lätt att skriva sig på vilken adress som helst. Men det krävs utredning för att bli av med någon som är folkbokförd på fel adress och den tar tid, skriver BT. – Vi måste tänka på skyddet för enskilda personer och därför görs alltid en utredning, säger Annika Sköld, områdesansvarig för folkbokföring på Skatteverket. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.