Uppsalabor lurades skriva på elavtal

13 december, 2012 i Bedrägeri, Handel

I Uppsala har en dörrknackande försäljare med bedrägliga metoder förmått folk att teckna nya elabonnemang. En av de drabbade misstänker att försäljaren valde ut invandrare som har svårt att förstå avtalstexter, skriver SR Uppland. Konsument Uppsala konstaterar att försäljaren från elbolaget Bixia ljugit kunderna rätt i ansiktet. Säljaren påstod att Uppsala kommun träffat avtal med Bixia, och att de kunde få el ännu billigare om de tecknade avtal snabbt. – Har det gått till på det här sättet så är det oerhört beklagligt, säger Joakim Borén på Bixia. Det är inte alls i enlighet med de instruktioner och riktlinjer som vår säljpartner har fått av oss. Bixia har ett avtal med ett företag som säljer abonnemang, och kommer att ta upp den här frågan i ett möte. Anna-Greta Karlsson på Konsument Uppsala uppmanar alla att vara försiktiga med dörrförsäljare. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.