Grymt drag efter ekoskinka

17 december, 2012 i Handel, Livsmedel

Suget efter ekologisk julskinka är så stort att bönderna inte klarar efterfrågan. Men det gäller för kunderna att hålla reda på vad de köper. Det är skillnad på ekogrisar och ekogrisar, skriver Sydsvenskan. – Utvecklingen när det gäller ekogrisar känns väldigt positiv. Framför allt är det julskinka och fläskfilé som går riktigt bra, säger Dirk van der Krogt, ekoansvarig på dominerande Svenskt Butikskött. Parallellt med Krav-certifierade gårdar finns det i dag andra som satsat på uppfödning enligt EU:s regler för ekologiskt jordbruk. En Krav-bonde ska till exempel ge sina grisar möjlighet att vistas utomhus på grönbete minst fyra månader om året. När det gäller EU-grisarna räcker det med att de släpps ut på en betongplatta. – Men även om Krav är tuffare tycker jag ändå att det är stor skillnad på EU:s eko-märkning och konventionell grisuppfödning, säger Dirk van der Krogt. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.