Amortering – svenskarnas bortglömda sparform

18 december, 2012 i Ekonomi

Amortering är sparformen som många svenskar glömt bort. Det är betydligt mer lönsamt än att låta pengarna skvalpa runt på ett sparkonto, skriver DN. – Att räntespara samtidigt som vi bolånar måste vara en av svenskarnas sämsta sparval. Det är bara bankerna som tjänar på det, säger Claes Hemberg, sparekonom på Avanza bank. Han förklarar med att den som får ned bolånet till 75 procent av bostadens värde får något att gasa och bromsa sin ekonomi med. – Om man amorterar av lånet så har man lite mer sömsmån så man kan öka på bolånet om man till exempel vill köpa en bil istället för att ta ett dyrare billån, säger han. Som buffert på ett sparkonto räcker 1-2 månadslöner. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.