”Jäkligt obehagligt att anklagas för barnporr”

18 december, 2012 i Bedrägeri

Bedragarna kapar din dator och anklagar dig för barnporrbrott – och kräver dig på bötespengar. Flera fall har rapporterats i Örebro, skriver NA. – Det var på min arbetsdator som varningsmeddelandet dök upp. Jag blev ganska paff. När man först ser det känns det riktigt olustigt, berättar Johan. – När jag såg att man skulle betala in pengar till polisen förstod jag att något var fuffens. Jag kontaktade datasupport på jobbet som hjälpte mig att låsa upp datorn. – Om man drabbas av det här viruset ska man självklart inte betala in några ”böter”. Om datorn blir låst får man helt enkelt kontakta en expert på området som kan hjälpa till och låsa upp den, säger Max Jondelius på ekorotel. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.