Bedrägeriförsök låste Leifs dator

19 december, 2012 i Bedrägeri

Plötsligt fylldes datorskärmen med en ruta och ett besked om att han gjort felaktigheter på internet och därför tvingas betala 500 kronor för att få sin dator upplåst igen. – Jag bara flinade åt alltihop, i alla fall till en början, säger Leif till Arboga Tidning. Om han inte betalade inom 48 timmar hotades han med upp till 15 års fängelse. – Det är en kod som finns på olika klickbara sajter på internet. Den inplanterar en skadlig kod, säger kriminalinspektör Niclas Linér med ansvar för IT-brott hos polisen i Västmanland.Polisanmälningar som har med ransomware att göra, läggs i princip omedelbart ned. Till artikeln >>

1 svar på Bedrägeriförsök låste Leifs dator

  1. Varför skriver alla media om detta enkla malware?
    Och varför hittar inte anti-virus om anti-malware programmen detta??
    Dom datorer jag fixat var ganska enkla att åtgärda.