Rätt växling kan ge mer pengar i reskassan

22 december, 2012 i Ekonomi

Nu i juletider är det många svenskar som flyger till soligare breddgrader. Men om man vill få reskassan att räcka länge så gäller det att tänka på hur man växlar pengar. Ett test som Ekot gjorde visar att det är klart dyrare att växla på Forex än att ta ut i bankomat. En reporter tog ut euro på Forex på Skavsta flygplats. Direkt när hon landade i Paris tog hon sedan ut på bankomaten på flygplatsen. Eurokurs på Forex: 9,19. Kurs med Swedbank VISA kort: 8,81. Skillnaden är 38 öre. När Ekot växlade till sig brittiska pund i Stockholm och samtidigt handlade med SEB VISA kort i London blev skillnaden också stor; 45 öre per pund. Numera tar storbankerna ingen uttagsavgift för euro i euroland, däremot lägger de på en extra avgift, ett valutapåslag, Swedbanks är på 1,5 procent. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.