Pressmeddelande: Svenskarna vill allergimärka kläder

27 december, 2012 i Hälsa, Handel

En tredjedel av Sveriges befolkning känner oro för att kläder kan innehålla gifter eller allergiframkallande ämnen och motsvarande 300.000 personer uppger att de någon gång fått besvär i form av klåda, irritation eller utslag av nyinköpta kläder. Det visar en intervjuundersökning som utredningsinstitutet HANDU AB har
gjort på uppdrag av Astma- och Allergiförbundet, skriver förbundet i ett pressmeddelande. I dag finns en mängd olika miljömärkningar av textilier, men ingen av dem omfattar hälsoaspekter som
exempelvis allergi eller överkänslighet. 77 procent tycker att det borde finnas en märkning som visar att kläderna inte innehåller allergiframkallande ämnen och totalt 36 procent svarar att en allergimärkning av kläder skulle påverka deras inköp. Det är främst kvinnorna (48procent) som uppger att en märkning skulle påverka deras köp. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.