Åtvidabergs kommun utsatt för bluffakturor

15 januari, 2013 i Bedrägeri

Åtvidabergs kommun polisanmäler ett aktiebolag i Tumba för bedrägeri. Under förra året betalade kommunen 372.000 kronor för jobb som varken beställts eller utförts av bolaget, skriver Corren. Företaget, Byggruppen i Uppland AB, har skickat fakturor för byggtjänster. De är väl specificerade och har i tre fall referenser i personer som är eller varit anställda av kommunen. Samtliga arbeten som avses i fakturorna har i själva verket blivit utförda av andra företag. – Det är oroväckande. Fakturorna från Byggruppen liknar faktiska beställningar, säger kommunsekreterare Jonas Fredriksson. Corren har sökt Pertti Varis, ansvarig för Byggruppen i Uppland AB. Företaget har låtit ett annat bolag, U.O Invest bevaka fakturorna. Till artikeln >>
Byggruppen har enligt vad Knyt erfar kopplingar till andra företag inom bluffakture-branschen.

Kommentarsfunktionen är avstängd.