Nya regler för sms-betalningar

17 januari, 2013 i Handel, Tele- och internet

Från och med nästa månad är det inte bara att skicka ett sms till rätt nummer för att betala bussbiljetten. Så här gör du för att fortsätta betala med sms, skriver MacWorld. De nya reglerna från Finansinspektionen säger att bara ”betalinstitut” får erbjuda betaltjänster. Eftersom mobiloperatörerna inte är några betalinstitut enligt dessa regler, och heller inte vill bli det, har de tillsammans bildat företaget 4T Sverige AB som i sin tur startat tjänsten Wywallet. Förutom att hantera sms-betalningar är det även tänkt att du med Wywallet i framtiden ska kunna göra betalningar på nätet, överföringar mellan privatpersoner och på sikt även betalningar i butik. Bland annat SL och Västtrafik har dock egna lösningar, där WyWallet inte kan användas. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.