Varning för domänskojaren 24 One AB/24one.net

17 januari, 2013 i Bedrägeri, Varningar

Peter Forsman på Internetsweden varnar för att männen bakom domänskojaren NDH Sweden AB/Bolerino AB nu startat ett nytt bolag. UUnder namnet 24 One AB/24one.net säljer de bland annat med vilseledande och felaktiga uppgifter till norska företag. Till artikeln >>

2 svar på Varning för domänskojaren 24 One AB/24one.net

 1. Er Sverige blitt en fristat for svindlere? Jeg har slitt med et tvilsomt krav fra Bolerino AB/Nordic domain hosting. I dag mottok jeg inkassokrav fra Nordisk Provisjonsinkasso AB. De legger ved kopi av ei nylaget faktura hvor utsteders navn er endret fra Bolerino AB/Nordic domain hosting til 24one.
  Jeg har for flere uker siden bedt om bistand fra Polismyndigheten i Malmö, men de svarer ikke. Tillater virkelig de svenske myndighetene at svindelforetak får holde på år etter år, uten å gripe inn?

  • Hej Svein! Faktum är att svenska myndigheter tar hårdare tag än någonsin mot fakturaskojare – det är därför de börjat agera gränsöverskridande istället. Från Polisen finns numera ett officiellt material om hur man ska agera mot denna typ av skojare (bestrida och inte betala). Läs pdf som finns på http://www.bestrid.nu så hittar du denna. Se också till att lämna in en formell polisanmälan till den svenska polisen. Ett sista tips om du behöver mer råd, mejla Peter Forsman. Och betala inte!

   mvh,

   Anders Nyman, Knyt.se