Färre anmälde bluffakturor i Värmland

21 januari, 2013 i Bedrägeri

Bluffakturor har plågat många värmländska företagare de senaste åren. Men nu blir anmälningarna färre, skriver NWT. 2012 anmäldes 116 bluffakturebedrägerier i länet. Det är en minskning med 42 procent jämfört med 2011. Om det beror på att färre utsätts för bluffakturor eller att färre väljer att anmäla är oklart. Statistiken är färsk och det har ännu inte gjorts några djupare analyser av den. Även i landet som helhet minskade anmälningarna om bluffakturor, men inte lika kraftigt som i Värmland. Svensk Handel har också märkt av att klagomålen minskat. Säkerhetschef Per Geijer tror att det dels beror på utredningen kring ett större företag i Skåne, och dels på att medvetenheten kring problemet ökat. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.