Förslag: Skatt ska minska köttätandet

22 januari, 2013 i Livsmedel, Miljö

Svenskarna äter näst mest nötkött i EU och alltmer av köttet importeras från utlandet. Det framgår av en rapport som Jordbruksverket släpper i dag, skriver DN. Verket föreslår en koldioxidskatt för att minska köttätandet. – Vi är noga med att betona att det inte är enkelt. Vi har inte en lösning, utan vi lägger fram förslag som vi vill diskutera, säger Ragni Andersson, ansvarig för miljö och klimatavdelningen på Jordbruksverket. Till artikeln >>
Jordbruksverket klargör på sin hemsida att verket inte föreslår någon köttskatt, skriver TT. ”Regler, miljöskatter och subventioner kan styra i rätt riktning. Men det är avgörande att dessa är på internationell nivå, annars riskerar man bara att flytta produktionen dit där regelkraven och skattebördan är lättast, inte där produktionen är hållbar”, skriver Gabriella Cahlin, chef för verkets marknadsavdelning. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.