Bråttom att jaga sms-kunder

24 januari, 2013 i Handel, Tele- och internet

Från och med 1 februari måste alla som vill fortsätta betala med sms registrera sig. Nu öppnar de största lokaltrafikbolagen sina nya betalsystem för kunderna samtidigt som mobiloperatörerna försöker locka kunder till sin gemensamma plånbok, skriver CS. Både SL och Västtrafik uppmanar resenärerna att registrera sig på webben i förhand, men det finns även ett system för att registrera sig via sms i mobilen. Tjänsten innebär att man betalar i efetrhand via faktura eller bankkort. Betalning via mobilräkningen kommer bara att finnas via de fyra stora mobiloperatörernas egen mobilplånbok Wywallet som inte har avtal med varken SL eller Västtrafik. Operatörerna driver sms-kampanjer för att få så många som möjligt att ansluta sig. Tre går längst och ansluter alla som använder sms-betalningar automatiskt till Wywallet. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.