Lurad av PayPal-bedragare på Blocket

24 januari, 2013 i Bedrägeri, Motor

Erik i Skövde lurades av PayPal-bedragare när han skulle sälja sin bil. Nu vill han varna andra för deras metoder, skriver Teknikens Värld. – Ganska snabbt fick jag ett sms från en utländsk kille. Han frågade om mitt ”sista pris” och vi kom efter några mail överens om 56 000 kronor, berättar Erik. Köparen ville betala över ett Paypal-konto, och skickade ett kvitto som bevis på att bil och frakt var betald. När Erik dubbelkollade saknades dock pengarna. Trots det betalade han 12.000 kronor vidare till ”transportfirman” via Western Union. – PayPal-kvittensen som skulle bevisa att han hade skickat pengar såg precis ut som ett PayPal-utdrag. Fakturan från transportfirman såg också trovärdig ut, säger Erik. Några dagar senare kom det nya krav från samma skojare, men då hade Erik förstått att han blivit lurad. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.